Mora tog en poäng mot Luleå
Publicerad: 2019-02-16
SHL
En jämn match mellan Mora och topplaget Luleå slutade 1-2 efter förlängning. Matchen var svängig och innehållsrik där hemmalaget mycket väl kunde ha vunnit.

Första perioden startade med ett lite piggare bortalag som åkte mycket skridskor. Luleå fick tidigt ett powerplay men väl där gjorde hemmalaget ett riktigt bra boxplay med Alexander Hilmersson i spetsen och höll tätt. Moras Michael Haga fick ett riktigt bra friläge men sköt över. Strax efter kunde Luleå ta ledningen 1-0 efter ett friläge där hemmalaget bjöd på ett generös misstag i mittzon. Efter halva perioden jobbade Mora sig tillbaka i matchen på allvar, fick mer ordning på spelet. Till slut fick hemmalaget utdelning när den tidigare långtidsskadade Emil Aronsson sköt ett snabbt skott från slottet som letade sig in i mål. 1-1 efter första perioden.

Andra perioden var nästan helt och hållet Moras som visade upp ett energiskt frejdigt spel. Chanserna avlöste varandra och hemmalaget hade flera riktigt långa anfall med fint passningsspel. Gästerna hade några halvchanser och när Luleå väl fick till en bra målchans stod Moras duktiga målvakt Christian Engstrand i vägen. Mora var klart närmast ett mål men perioden slutade mållöst.

Tredje perioden startade bägge lagen piggt och det var stundtals en riktig svänghockey där båda lagen kunde gjort mål. Mora gjorde en riktig kraftansamling i slutet av matchen, vann många närkamper men det ville sig inte riktigt. Matchen slutar 1-1 efter full tid. Förlängningen var som vanligt spännande men ännu ett Mora misstag blev kostsamt, nu i egen zon gav Luleå ett friläge och gästerna kunde ostört skuta in segermålet 1-2.

Nästa hemmamatch ” 1 kr matchen” i Jalas Arena är tisdag 26 februari kl. 19 mot Brynäs. Mycket välkomna!